Noutati
__________________________________________________________________


Google TV in Europa

Google TV, care permite utilizatorilor sa alterneze continutul online cu cel TV pe un televizor, prin folosirea unui browser, a fost lansat in octombrie anul trecut in SUA.
Serviciul a fost intampinat cu reactii diverse si a fost blocat imediat de trei retele importante de televiziune din SUA. O mare parte din industria TV, ca si difuzorii de stiri si operatorii telecom, privesc cu prudenta Google si acuza de multe ori compania ca le "fura" veniturile din publicitate fara a contribui la costurile presupuse de crearea de continut.
Adresandu-se celor mai importante nume din televiziunea britanica, Schmidt a cautat sa dea asigurari ca nu este cazul de suspiciuni si ostilitate. "Unii s-au temut, in SUA, ca vrem sa concuram cu retelele de televiziune sau cu creatorii de continut. De fapt, intentia noastra este exact opusul. Vrem sa sustinem industria continutului prin oferirea unei platforme deschise unde sa evolueze urmatoarea generatie de televiziune, la fel cum Android este o platforma deschisa pentru urmatoarea generatie de telecomunicatii mobile. Anticipam ca vom lansa Google TV in Europa la inceputul anului viitor", a aratat el.

Alerta!!! Hackerii va pot fura masina cu ajutorul unui sms

Acestia pot, de asemenea, sa afle unde s-a deplasat soferul, accesand sistemul GPS. Toate acestea sunt posibile pentru ca alarmele, sistemele GPS si celelalte dispozitive prezente intr-un autovehicul sunt conectate la o retea de telefonie, deci pot primi comenzi prin mesaje-text.

Analistii de la iSEC Partners au demonstrat recent ca acest lucru este posibil printr-o simulare cu un Subaru Outback. Echipat cu un sistem de alarma vulnerabil, autovehiculul a fost cu usurinta descuiat, iar motorul i-a fost pornit prin comenzile trimise de pe un laptop asezat pe capota.

Simularea a confirmat banuiala cercetatorilor, deci mesajele-text sunt niste puternice mijloace de atac, tinand cont ca dispozitivele care le intercepteaza nu pot in cele mai multe cazuri sa respinga mesajele si comenzile aflate in acestea. Utilizatorii nu pot bloca acest tip de mesaje, ci numai operatorii retelelor telefonice pot face acest lucru.

Orice dispozitiv aflat in autovehicul detine un numar propriu, iar atunci cand acest numar secret a fost identificat pot fi transmise astfel de comenzi. Aflarea numarului secret nu implica eforturi mari din partea hackerilor, mai ales ca acestia ataca dispozitive a caror vulnerabilitate este recunoscuta. In simularea realizata de cercetatori, numarul secret a fost aflat prin simpla detasare a sistemului de alarma.

Scott Borg, director la U.S. Cyber Consequences Unit crede ca este cu atat mai deranjant scenariul in care hackerii reusesc sa transmita comenzi catre frana si acceleratia unui autovehicul. Acesta a adaugat ca desi extrem de dificil, acest lucru nu este exclus totusi, iar oamenii trebuie sa fie pregatiti.

Internet
Fibra optica
IP
FTP
World
Home         Despre noi         Internet         Misiunea noastra         Publicitate         Documente        Contact
Televiziune
Noutati ...

Google TV in Europa

Gigantul Google va lansa la inceputul anului viitor si in Europa serviciul TV, ce este disponibil deja in SUA, care faciliteaza clientilor accesul la internet de pe televizor, folosind un browser, a declarat presedintele gigantului american, Eric Schmidt. Mai mult ...

Alerta!!! Hackerii va pot fura masina cu ajutorul unui sms
Datorita evolutiei tehnologiei din zilele noastre aflam ca si un mic hacker poate descuia masini si poate porni motorul fara cheie, transmitand mesaje speciale catre sistemul anti-furt al autovehiculului. Mai mult ...


Toate drepturile rezervate A.G.E. NETWORKS SISTEMS SRL